Chiang Mai - Wellington
Door: Lotte
Blijf op de hoogte en volg Lotte
06 September 2018 | Thailand, Chiang Mai
Op het vliegveld blijk ik veel te vroeg te zijn en moet dus 2 uur wachten, gelukkig kan ik een serie kijken. Ook in Bangkok heb ik bijna 4 uur overstap waarvan ik nu ook weer 2 uur serie kijk. Heb ook contact met Gonzalo die naar allemaal Tempels is gegaan waarvan hij foto's stuurt. Ben ik toch ook nog een beetje mee met hem. De hele vlucht sliep ik, en werd pas wakker toen ik een klap voelde omdat het vliegtuig de grond raakte.
In Singapore moest ik van terminal 4 naar 1. Dus van terminal 4 eerst met de bus naar terminal 2 en daarna van terminal 2 met de skyline naar terminal 1. Als ik wil inchecken lukt dat niet, bij de balie geven ze aan dat ik een visum nodig heb voor 4 uur in Australie omdat ik daar opnieuw moet inchecken. Ik heb geluk dat ik bijna 5 uur overstaptijd heb, want ik heb best veel van die tijd nodig. Ik ontmoet een man terwijl ik voor het vliegtuig wacht. Met wie ik gepraat heb en veel over Australië te weten ben gekomen (wil er op de terugweg stoppen).
Ik het vliegtuig naar Australië krijg ik een vragenlijstje voor de grenscontrole. Een vraag was of ik in vers water grond ben geweest de afgelopen maand met mijn schoenen. Eh... ja, want ik ben bij heel veel watervallen in Thailand geweest. Ik dacht dat ik daarvoor een hele controle zou krijgen maar de man van de douane vroeg mijn voet omhoog te doen, keek onder mijn zool en zei dat ik door mocht lopen.
Bij de laatste vlucht raakte ik aan de praat met een vrouw uit Australië die naar Nieuw Zeeland loog omdat haar beste vriendin op sterven ligt. Zij heeft mij ook veel over het leven in Australië verteld en vooral de afstanden in Australië. Heftig 9 uur reizen om je zus te bezoeken. Of verhuizen naar de andere kant van de woestijn. Ook in dit vliegtuig kreeg ik weer de vraag chicken of beef maar als ik vraag of ze ook iets vegatarisch hebben krijg ik die. Super Fijn! In Nieuw Zeeland word ik opgehaald door mijn oom René. We gaan meteen naar mijn ex-tante Nicky waar ik mijn neefjes ook zie en we samen avondeten. Ook leer ik Jasmine kennen, een meisje van Taiwan die bij hun woont omdat ze in Nieuw Zeeland studeert. Daarna gaan we naar het huis waar ik komende week verblijf. Na alles te hebben uitgepakt ga ik weer terug naar mijn neefjes omdat een van hun een verjaardags feestje heeft. Dus heb die avond meteen veel Kiwi's leren kennen.