Taupo
Door: Lotte
Blijf op de hoogte en volg Lotte
06 Oktober 2018 | Nieuw Zeeland, Taupo
Na een tijd badderen (en ja we zijn een heel stuk de grote rivier op geweest waar het heel koud was) zijn we in de stad pizza gaan eten. We wilde een keer een avondje makkelijk doe maar toch samen eten, dus was dit een leuke oplossing. We hebben gegeten op een picknick tafel aan Taupo Lake met een heel mooi uitzicht, vooral omdat we ook de zonsondergang konden zien. Mijn oom en tante hadden een huisje gehuurd dus mochten wij de nacht op dat terrein staan (en Honey ook met haar auto). Ook konden we de was doen en een lekkere douche nemen.
Mijn moeder had René een foto gestuurd van mijn vader op de bank met zijn gebroken voet die in het gips zat omhoog op een krukje. Dus wij hebben dat nagespeeld. Allemaal een theedoek om onze voeten gedaan en allemaal op de bank en met onze voet omhoog.
De volgende ochtend hebben we gezamenlijk ontbijt en daarna gaan wij met z'n alle naar de boot. We gaan met een zeilboot over de Taupo Lake varen om de Maori Rock Carvings te bekijken. Acht Maori's hebben tijdens een dronken bui allemaal rotsen omgetoverd in mooie beelden en wat het extra uniek maakt, is dat je dit wonder alleen kan zien vanaf het water, je kan er niet heen lopen of rijden. Super mooi, daarnaast was het heerlijk weer om op het water te zijn, al was er weinig wind dus hebben we vooral gedobbberd.
's Avonds hebben we een barbecue bij de buren van Jo en René die toevallig dezelfde tijd als wij in Taupo zijn. Wel gezellig, zij hebben kleinere kinderen dus spelen de hele avonds samen spelletjes. Later op de avond gaan Jessica en ik nog de stad in want we hadden een meisje ontmoet tijdens het zeilen die vroeg of we met haar en wat vrienden ietst wilde drinken. Altijd leuk! Dus hebben we de hele avond pool gespeeld.
De volgende ochtend hebben we eindelijk na 3 weken de auto gewassen en banden opgepompt. Daarna gaan we naar Mount Tauhara waar we samen met mijn familie de berg op klimmen. We merken dat Daniel en Vincent goed in 'shape' zijn want die klimmen zo naar boven, Jessica en ik zijn wat langzamer dus dat duurt iets langer, maar ja we hebben de tijd. Het is een heel mooi pad wat wel vrij schuin omhoog gaat maar door het bos zien we af en toe het riviertje. Eenmaal boven hebben we een heel mooi uitzicht. We lunchen hier en nemen wat foto's. Ook is het mijn zusje haar verjaardag dus zingen we met z'n allen lang zal ze leven. Er zijn ook rotsen waar we kunnen klimmen en nog mooier uitzicht hebben en geweldige foto's kunnen maken.
Eenmaal terug gaat mijn familie terug naar Wellington en ze nemen Jessica mee. Want die wilt graag snel naar het Zuider eiland omdat ze al snel weer naar huis gaat. Honey heeft een naar ongeluk gehad bij de supermarkt en de wegenwacht heeft het erger gemaakt dus ze moet allemaal dingen regelen, ze krijgt hulp van Sonia en later help ik ook mee. Hierdoor besluiten we vandaag niet door te rijden maar eerst te wachten tot de auto gemaakt is.
's Avonds verblijven Anne en ik op een camping waar we een Duitse jongen ontmoeten waarmee we wat drinken. Later komt ook een Franse jongen erbij zitten. Dat is toch wel het leuke van 'van life' je ontmoet steeds mensen en iedereen kan aanschuiven als ze willen, hoe meer zielen meet vreugde.
De volgende ochtend is de auto 's middags al klaar en kan ze hem ophalen. We rijden vervolgens naar het zuiden van de Taupo Lake waar we een mooie wandeling van een uur heen en een uur terug maken. Het is dichtbij de Tongariro crossing maar die kunnen we nu helaas niet doen omdat het heel druk is momenteel en slecht weer. Vorige week is er een man daar om het leven gekomen. Nu is net weer open maar iedereen gaat nu weg, daarnaast is het slecht weer en hebben we de spullen er niet voor dus helaas. Dit was wel een mooi alternatief. Het was een wandeling door open landschap langs de Golden River. Door de chemische dingen in de rivier (kan de namen niet meer herinneren) komt er een chemische reactie waardoor de bodem van de zee goud wordt.
Als we terug komen moeten we afscheid nemen van Anne, zij gaat nu direct naar Whanganui maar wij (Sonia, Honey en ik) willen eerst nog naar New Plymouth gaan.