Blenheim en Kaikura
Door: Lotte
Blijf op de hoogte en volg Lotte
06 Januari 2019 | Nieuw Zeeland, Blenheim
De volgende ochtend besluiten we bij de ouders van Nikki langs te gaan die wonen in Blenheim. Ze staan ons al op te wachten als we aankomen. We drinken thee met hen, ze laten ons het huis zien, geven ons tips over onze reis en ze laten foto's van hun kinderen en kleinkinderen zien. Vervolgens gaan we verder maar krijgen wel wat lokale aardbeien en blauwe bessen mee voor onderweg. Super lief.
We rijden richting Kaikoura. We kunnen al snel de sporen zien van de aardbeving hier 2 jaar geleden. Ze zijn nog steeds druk bezig met de nieuwe weg en op sommige plekken zie je de oude weg nog en hoe erg die beschadigd is. We stoppen bij Ohau dat is een plek waar we zeehonden kunnen spotten, er zijn heel veel baby zeehonden die samen over de rotsen rennen of zwemmen in een klein plasje water tussen de rotsen.
Vervolgens rijden we naar Kaikoura. De jongens zijn op het strand dus sluiten wij aan. Het is heel warm dus besluiten al snel lekker te gaan zwemmen. Mijn eerste keer in de Pacific Ocean sinds 13 jaar. Het water is niet eens koud, juist lekker verfrissend. Als we uit het water komen lunchen we samen met de bessen en aardbeien van meneer en mevrouw Blackmore (ouders van Nikki).
Na nog even een douche te hebben genomen om al het zout van ons af te krijgen, ruimen we de Van op. Vervolgens sluiten we aan bij de jongens die muziek maken en zingen wat liedjes met ze. Dichtbij het strand is een camping waar we de nacht blijven. Na wat te hebben gegeten sluiten we aan bij wat Franse mensen die een kampvuur hebben en zingen ook daar weer liedjes met elkaar.
Mijn eerste kampvuur in New Zealand.