Reis door the Northland
Blijf op de hoogte en volg Lotte
17 September 2018 | Nieuw Zeeland, Whangarei Heads
De volgende dag zijn we naar een plek gegaan waar je vissen kunt spotten. Dus lopen wij daar over de rotsen. Heel mooi met al het koraal en het lichte water, helaas... waren er alleen geen vissen.
Vervolgens reden we door naar een plek dichtbij Whangarei, waar Jeannette woont, deze mevrouw is de zus van Kimberly's oma. Ze gaf ons een tour door het dorpje en de omgeving. En... ook heel vaak rummikub gespeeld omdat het weer heel slecht was.
Na een nacht bij haar te hebben mogen geslapen zijn we naar Whangarei gegaan. Daar hebben we een museum bezocht waar we kiwi's hebben gezien. We hebben ook rondgelopen in een oud dorpje 'zoals het vroeger was' in Nieuw Zeeland.
Vervolgens zijn we Whangarei zelf in gegaan waar we pizza hebben gegeten en de stad een beetje hebben verkend.
Daarna verder naar 'boven', naar de Bay of Islands.
De Bay of Islands is bekend vanwege haar super witte stranden. In het stadje Pahia hebben we naar een waterval bezocht. Net als 13 jaar geleden met mijn mijn ouders en zusje, zijn we met de ferry naar Russell gegaan (kwam er na die tijd pas achter dat ik daar 13 jaar geleden ook al ben geweest).
We wilden die nacht naar een camping, alleen we namen een verkeerde afslag, waardoor we op een ruime 'eenpersoons' weg kwamen en moesten keren met de Van. Met aan een kant van de weg een afgrond. Gelukkig durfde Kimberly die draai wel maken en dat ging goed!
We komen dus laat op de camping aan, maar... we hebben weer een avontuur beleeft!
De volgende dag reden we verder naar het noorden. We stopten in een stadje dat bekend staat om zijn openbare toiletten, en we snappen nu waarom dat is.
In een ander dorpje stopten we bij een landhuis waar we de tuin konden bekijken die aan een rivier grenst.
Daarnaast kunnen we het niet laten, we zijn zo dichtbij, dat we naar de 90 mile beach zijn gereden.
We zien dat auto's het strand op rijden dus ik denk dat wil ik ook maar eenmaal op het strand begin ik te twijfelen. Ik ben bang dat ik niet meer op eigen kracht terug de weg op kan, maar dat bleek onterecht gelukkig! Het zonlicht is er heel mooi, dus hebben we mooie foto's kunnen maken en vervolgens zijn we verder gereden.
We verblijven de nacht op een camping vlakbij Cape Reinga. Er is geen ontvangst op onze mobiels "hierboven" dus gaan we maar vroeg slapen.
De volgende ochtend zijn we dan ook vroeg op. Ik stap uit de Van en als ik naar mijn benen kijk zie ik hordes zwarte vliegen op mijn benen. Ik denk nog 'dat is raar'. Maar goed omdat ik denk dat het geen muggen zijn en sla ze van mij af. Blijken het sand flies te zijn, dus mega jeuk de dagen daarna!
We besluiten te ontbijten op Cape Reinga en gaan naar de Sand Dunes. Hier kan je met een bord van de duinen af surfen.
Helaas is er een rivier die je dient over te steken, met toezicht. De toezichthouders zouden er pas een half uur later zijn. En als ze er na een uur nog niet zijn, proberen we zelf over te steken.
Alleen Kimberly is het wachten zat en wil liever door. Ze wil naar een gedeelte waar je met de Van de 90 mile beach op kan. Super leuk! Na wat rondjes op het strand zijn we verder gegaan.
We halen wat 'fish en chips' bij een lokale snackbar bij een plek aan het water. Heel raar, zo'n weg meteen aan het water zonder enige bescherming van duinen of dijken of zo.
Omdat de tank leeg raakt rijden we door naar de eerste tank station. Helaas is die dicht, dus op naar de volgende. De tank is al aardig leeg dus we zijn echt blij als we het tankstation eindelijk zien. Die blijkt ook dicht! De meter staat al op de E en er is geen service. We hebben geen keus meer, dus voorzichtig rijden we naar de camping 30 km verder op. En het lukt!
De volgende ochtend wil ik hulp vragen aan het campingpersoneel maar Kimberly durft het aan om zonder hulp terug naar het tankstation te rijden! Dus daar gaan we.
Gelukkig is het veel bergafwaarts rijden en we bereiken het tankstation, met de wijzer ver onder de E (van empty).
Vervolgens gaan we naar de grootste boom van Nieuw Zeeland (ik dacht van de wereld maar dat bleek niet zo te zijn). Ook hier ben ik 13 jaar geleden ook geweest en had er nog herinneringen aan.
Wel zag ik meteen dat het pad anders was dan voorheen, toen we aankwamen. Nu waren we 10 meter van de boom verwijderd. Voorheen konden we de boom aanraken. En iemand die daar werkt bevestigde dat het 12 jaar geleden veranderd is.
We besloten die dag al terug naar Auckland te rijden.
In Dargaville stopten we even voor wat boodschappen en we gingen ook naar de Mac om wat te drinken en onze telefoons op te laden. Vervolgens rijden we, in een stuk door, naar Auckland.
De volgende dag doen we de was, luchten de auto en ruimen alles op. Vervolgens besluiten we naar de winkel te gaan om after bite te kopen omdat we veel last hebben van de muggenbeten van de sandflies. Als laatste maken we er een beetje een feestje van door, 's avonds, met Stéfanie (Nederlandse vriendin van Kimberly) pizza te eten en filmavond te houden.