Arthur's pass - Reisverslag uit Arthur’s Pass, Nieuw Zeeland van Lotte - WaarBenJij.nu Arthur's pass - Reisverslag uit Arthur’s Pass, Nieuw Zeeland van Lotte - WaarBenJij.nu

Arthur's pass

Blijf op de hoogte en volg Lotte

10 Januari 2019 | Nieuw Zeeland, Arthur’s Pass

We gaan een rondje maken terwijl Luis en Anna Christchurch en de omgeving verkennen. Daarna geeft Nico de auto aan Luis en zijn de rollen omgedraaid. Onze eerste stop is een grote donut. Daarachter is een speeltuin waar Jamie en ik ons uitleven. Ik heb nog dezelfde interesses als toen ik hier 13 jaar geleden was.

De volgende stop is Castle Hill. Hier zijn mega Boulders waar we doorheen lopen en foto's maken. Zowel Nico als Jamie houden van foto's maken dus zijn daar uren en vermaken zich. Ik raak ze op een gegeven moment kwijt.
En terwijl ik ze zoek, raak ik de weg kwijt tussen al die boulders. Ik kom bij een plek met alleen rotsen om mij heen en zie geen uitweg. Na een tijdje rond te hebben gelopen denk ik toch wel even; oh nee.... Maar dan zie ik een smal weggetje terug, gelukkig.

's Avonds reiden we naar een camping plek. Eenmaal daar nemen we een verkeerde afslag en komen op een weg wat alleen bedoeld is voor 'four wheel drives'. Maar we moeten eerst zien te keren. Elke keer als er een lastig stukje komt zeg ik tegen Jamie, "hoop dat we niet vast komen te zitten". Nico rijdt voor ons en draait eerst maar we zien dat hij al bijna vast staat dus rijden we een paar meter verder waar we veilig kunnen draaien. Als we terug zijn op de weg zijn we toch wel trots op de Van, die we btw Fenna hebben genoemd.

's Avonds maken we wraps en komen we met het idee om je levensverhaal te vertellen, dus eerst vertelt Jamie en daarna Nico. Dit duurt de hele avond, maar is een leuke en goede manier om elkaar te leren kennen. En het blijkt dat Jamie en ik veel gemeen hebben.

De volgende ochtend rijden we terug van de camping ground naar the main road als er op het smalle onverharde weggetje bergopwaards een tractor vanaf de andere kant aankomt. Gelukkig rijdt hij een stuk achteruit waardoor wij op een veilig stukje kunnen passeren.

Onze eerste stop vandaag is Arthur's pass. Hier kan je heel mooi wandelen. Dus wij lopen naar een waterfall waar Jamie en Nico natuurlijk weer hele mooie foto's maken, heerlijk dat hun dat voor jou doen, hoef jij er niet aan te denken plus de kwaliteit is stukken beter. Vervolgens willen we nog een wandeling maken wat voor "experienced hikers" is. Maar wij gaan het avontuur aan. Helaas kreeg ik veel last van hoogtevrees dus moest ik omkeren. Nico en Jamie zijn wel verder gegaan, en vertelde later dat ze een grot hadden gevonden.

De volgende stop was een "look-out". Als we daar aankomen zien we een Kea, een nieuw Zeelandse vogel die tussen de auto's door lopen. Dus natuurlijk nemen we foto's van het diertje. Het uitzicht is ook adembenemend, ja het Zuider eiland is prachtig. Ook de tweede "look-out" is geweldig.